Menu

Muzikale ontmoetingen

 

Zij die op Pukkelpop tussen pot en pint de ene na de andere muzikale ontdekking bespreken met vrienden of voorbijgangers hebben hier geen oren naar… Maar als je nog thuis zit en zin hebt in een muzikale ontmoeting, trek er dan even tussenuit met deze tips. 

Gigaswing. Kapelstraat 28. Dé platenzaak van Hasselt en omstreken. Authentiek, begeesterd uitbater en een letterlijk torenhoge collectie muziek.

JnR music center. Een gevestigde waarde in België. Enorme collectie muziekinstrumenten en toebehoren. Grote artiesten kennen de weg. Wie weet loop je er dit weekend wel zo eentje van de Pukkelpopaffiche tegen het lijf!

Bol&Orchestra van en voor pianisten. Met een bijzonder groot hart voor alles wat met het klavier te maken heeft.

Ik loop graag even langs de etalage van vioolbouwer Gert Schrijvers in de Guido Gezellestraat. Magnifieke snaarinstrumenten laten je dromen van prinsessen, danseressen, prachtige kostuums en Parijse sferen.

Hendrik en Katrien luisteren naar de beiaard van op hun bankje op de Grote Markt. Zet je erbij en luister mee of beklim de beiaardtoren. Via 168 trappen klim je langs een heuse geschiedenis tot een hemelse hoogte met uitzicht over de stad.
(Voor een later bezoek kijk je best even op www.hetstadsmus.be.)

En voor je je neervlijt in een tof muziekcafé, loop nog even binnen bij kunstzaal Onder de toren voor een meesterwerk van Rinus Van de Velde geïnspireerd op het Hasseltse volkscafé Cambrinus. De kunstzaal is dit weekend uitzonderlijk open van 16.00 u. -22.00 u..

Het klinkt als muziek in de oren!
De stad wacht!